Köpvillkor

 

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt. Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

 

Ångerrätt och retur

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Före retur eller byte ska du alltid göra en anmälan till vår mejl ehandel@biovisor.se där det klart måste framgå att du har ångrat dig och vill skicka tillbaka din vara. Märk mejlet med retur i ämnesraden.  Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information.

Du har inte ångerrätt om:
Produkten använts under ångerfristen eller förseglingen brutits på produkten. Med försegling avses även teknisk plombering.

När du utnyttjat din ångerrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Returer
Returer sker på din egen bekostnad om inte varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

Returadress:

Lindövägen 75

602 28

Norrköping, Sverige

 

Återbetalningsskyldighet:
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka ersättningsvaror.
Se även konsumentverket och distansavtalslagen.

 

Reklamation

Om du behöver reklamera en vara till oss kan du anmäla din reklamation via mejl: ehandel@biovisor.se. Märk ditt mejl med reklamation i ämnesraden. För att din reklamation ska kunna behandlas så fort som möjligt ber vi dig att ange så mycket information som du kan om felet samt bilder om möjligheten finns. Skicka även med ditt ordernummer och dina kontaktuppgifter. Om vi behöver någon ytterligare information så kommer vi att kontakta dig. 

 

Leveranser

Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktsätt. Om en vara har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive vara.

Ej uthämtade paket
Har du valt postförskott som fraktsätt finns dina varor kvar på posten under fyra veckor. Ej hämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:-

 

Integritetspolicy

Vi hanterar säkerheten kring era personuppgifter med största respekt och hänsyn, i linje med gällande lagar och förordningar (GDPR). Här kan du läsa om vilka uppgifter vi lagrar, hur vi hanterar data, vilka tredje parter vi använder, med mera. När du handlar i en webbutik eller registrerar dig för ett nyhetsbrev så får du fylla i ditt namn, vart du bor och din e-postadress. Denna information används för att förse dig med den information och de produkter som du har efterfrågat. Vi säljer aldrig någon data till tredje part eller skickar ut någon reklam.

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som behövs för att hantera ditt köp och följa upp det. Enligt dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort.
Kontakta oss i så fall via mejl: ehandel@biovisor.se. Vi försäkrar att vi inte kommer att sälja eller överlåta några personuppgifter om vi inte tvingas enligt lag eller domstolsbeslut i samband med brott. Vi använder oss även av tredjepartstjänster som MailChimp och Google Analytics för att samla in anonym information från våra användare i syfte att förbättra vår webbplats, produkter och marknadsföring. Vi har anonymiserat informationen så den inte kan spåras till ditt IP-nummer, och sparar inte någon personlig identifierbar data.

 

Din integritet 

Du har rätt att återkalla samtycke till användning av dina personuppgifter när som helst genom att kontakta personuppgiftsansvarig. Om du anser att vi har hanterat dina personuppgifter på ett sätt som ej är förenligt med våra angivna direktiv har du rätten att klaga till en tillsynsmyndighet. Du har rätt att begära information om vilka personuppgifter vi har lagrade om dig upp till en gång per år. För att göra detta kontaktar du personuppgiftsansvarig (se längst ner på sidan). Du har även rätt att begära korrigering eller radering av dina personuppgifter när som helst.

Vi använder WordPress och WooCommerce på vår webbplats. Webbutiken hanteras med hjälp av WooCommerce, vilket är en databas där våra produkter lagras. När du gör en beställning hamnar det i en databas på det webbhotell som vi och deras tekniker har tillgång till. Webbhotellet förvarar informationen åt oss men behandlar den inte på något sätt utan vår tillåtelse och att vi begär det. I beställningen finns information om vilka produkter du köpt av oss, hur du betalat och den adress vi ska skicka varorna till. Men det lagras ingen information om kreditkort, personnummer eller annan känslig information. Vi använder oss av MailChimp för att skicka ut nyhetsbrev. Den information som vi skickar till MailChimps nyhetsbrevslista är förnamn, efternamn och e-postadress, som endast används för att skicka ut nyhetsbrev då och då. Vi skickar bara ut nyhetsbrev när vi har något viktigt att förmedla och det förekommer aldrig någon reklam för tredje part. Det är enkelt att avregistrera sig från nyhetsbreven genom att klicka på länken längst ner i nyhetsbrevet.

Vi använder oss av Google Analytics för att anonymt spåra ungefärlig geografisk region, vilka sidor som används, produkter som köps och liknande, för att kunna förbättra vår webbplats och marknadsföring. Vi har anonymiserat informationen så den inte kan spåras till ditt IP-nummer, och sparar inte någon personlig identifierbar data. För att kunna leverera varorna till er behöver vi ert namn och adress för avisering. Det kan också behövas telefonnummer eller e-postadress. Denna information använder vi sedan för att sända leveranser via en speditör för att kunna transportera varorna till er. Informationen lagras därefter hos speditören i samband med den aktuella ordern för spårbarhet i deras eget system. Om du har några förfrågningar var god kontakta oss här.