Biovisor investerar i nya produktionslinor

Under de senaste åren har en intensiv produktion av munskydd och andningsmasker pågått i vår fabrik. Nu när behovet inte är lika stort har vi investerat i nya produktionslinjer och kommer börja tillverka förbrukningsprodukter av svenska råvaror till bland annat livsmedelsindustrin. 
 

Just nu håller vi på att färdigställa en order på 1,5 miljoner svensktillverkade munskydd till en stor återförsäljare. Samtidigt bygger vi om i fabriken för att få plats med de nya produktionslinorna vi har investerat i. 
– Som så många andra har även vi lite krångel med frakter. Om två månader kommer de maskiner vi behöver för vår omställning, berättar Andreas Bengtsson, vd och grundare av Biovisor. 
 
Vår drivkraft är att verka där vi behövs som mest. Under pandemin var behov av skyddsutrustning stort, nu har vi hittat andra hål på marknaden där det saknas miljömässigt hållbara alternativ. 
– Det är inte hållbart att importera de förbrukningsprodukter som behövs i industrin från Asien. Att tillverka produkterna i Sverige av svenska råvaror är inte bara bättre för miljön, det innebär även säkrare leveranskedjor och en garanti att de är tillverkade under schyssta arbetsförhållanden. Vi vill hålla det så nära som möjligt för att ha kontroll i alla led. 
 
Andreas berättar att vi under den senaste tiden knutit upp flera samarbeten med viktiga partners som har visat ett stort intresse för våra kommande produkter. 
– Vi har en stark framtidstro. När det handlar om förbrukningsprodukter och skyddsutrustning som används dagligen i olika industrier är det ännu viktigare att hitta hållbara alternativ. 

Norge och Tyskland satsar på svensk kvalitet