Vår drivkraft är att göra skillnad

Biovisor är ett kreativt och nytänkande bolag som från början hade som vision att ta fram lösningar på de problem vi själva upplevt när vi arbetat inom vården. 

För att komma fram till en lösning krävs delaktighet och inkludering av de som arbetar närmast problemet, i vårt fall sjukvårdspersonalen. Vår roll är att inhämta information från de som kan problemet bäst, där finns oftast de bästa idéer för lösning. Sedan använder vi ett lean-baserat förhållningssätt för att på ett strukturerat sätt för att utvärdera olika lösningar på problem.

En vårdlösning från Biovisor ska alltid innebära en förbättring och ett mervärde för både patient och vårdgivare.

Vår historia

Biovisor grundades 2017 av läkaren Andreas Bengtsson efter att vi genomfört ett förbättringsarbete inom äldrevården i Östergötland. Då väcktes en tanke om ett lösningsorienterat medicintekniskt företag med inriktning mot problemlösning inom vården. 

Med egna erfarenheter i ryggen tog vi fram nytänkande och kreativa lösningar med den gemensamma nämnaren att att de ska innebära en förbättring och ett mervärde för såväl vårdtagare som vårdgivare. 

Vi har arbetat både med lösningar som lett till nya innovationer inom medicinteknik men även lösningar som rör rutiner, arbetssätt och lean inom sjukvården. 


Läs mer om våra vårdlösningar

När det uppstod brist på skyddsutrustning i sjukvården under våren 2020 i samband med Covid-19 pandemin såg vi den stora sårbarhet som fanns när all skyddsutrustning importerades från Asien.

Vår lösning blev att istället bygga upp en egen fabrik på Vikbolandet utanför Norrköping för produktion av munskydd och andningsskydd.

Inom två månader hade vi tagit fram våra första certifierade produkter och under 2020 och 2021 producerades miljontals munskydd och andningsskydd till den svenska sjukvården.
Fabriken och verksamheten kring produktion av skyddsutrustning drivs nu vidare av SafeQare som helt tagit över denna verksamhet. 


Läs mer om SafeQare

Personerna bakom Biovisor

Andreas Bengtsson

Grundare och ST-Läkare i Geriatrik vid Nyköpings Lasarett.

Bakgrund


Startade upp vårdcentralskedjan ScandClinic i Spanien 2017. 
Arbetar med vårdlösningar för  
diagnostik med särskilt fokus på multisjuka äldre.

Tel: 0709-545790


John Bengtsson

Projektledare med LEAN och 
processutveckling som inriktning


Bakgrund

Arbetat med vårdutveckling inom ScandClinic samt 17års erfarenhet från Scania i Södertälje och varit Biovisor Health & Safetys AB:s
fabrikschef på Vikbolandet.

Tel: 0763-404012